27.12.2021. 14:32
0
Katar nakon Mundijala poklanja stadion Tunisu
Organizatori Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru su saopštili, da će nakon fudbalskog Mundijala naredne godine jedan od stadiona biti razmontiran – i prebačen u Tunis, piše list 'Pobjeda'.

Vijest je odjeknula kao potpuno nesvakidašnji arhitektonski poduhvat. Stadion ,,974“ (pozivni broj za azijsku zemlju Katar) ima kapacitet od 40.000 mjesta, a u Kataru će biti funkcionalan samo nakon najveće planetarne smotre fudbala.


Potom će svi djelovi zdanja biti prebačeni u afričku zemlju Tunis, u grad Sfaks, gdje će se već od 2023. godine tu igrati fudbalski mečevi! Prebogati emiri Katara su na ovaj način odlučili da doniraju moderan fudbalski objekat zemlji koja nema kvalitetnu fudbalsku infrastrukturu, navodi se u tekstu lista 'Pobjeda'.

Na stadionu ,,974“ u predgrađu glavnog grada Katara Dohe na Mundijalu igraće se mečevi grupne faze i jedna utakmica osmine finala.



(Amer Mujezionović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.