7.6.2022. 23:01
0
Velika pobjeda BiH protiv Rumunije
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je u drugom kolu grupe B UEFA Lige nacija selekciju Rumunije rezultatom 1:0,, piše N1.

Naš tim je dosta agresivno krenuo u prvih 15 minuta susreta, baš kao i protiv Finske, ali izabranici Ivayla Peteva nisu uspjeli iskoristiti terensku nadmoć,  piše N1 BIH.

Nakon toga naš tim je imao mnogo sreće. Nestvarne dvije prilike propustio je George Puscas. Posebno je upečatljiva bila ona kada je iskoristio grešku odbrane Bosne i Hercegovine, prošao i Ibrahima Šehića, ali je Anel Ahmedhodžić izbacio njegov udarac sa gol linije.

U drugom dijelu dosta mirnije, sve do 67. minute. Večeras jedan od najboljih pojedinaca u našoj ekipi Haris Duljević prošao je po lijevoj strani, centrirao do Nite koji izbija loptu pravo na nogu Smaila Prevljaka koji naš tim dovodi u prednost.

Nakon prve pobjede u ovogodišnjem izdanju Lige nacija Zmajevi zauzimaju drugu poziciju na tabeli Lige nacija sa 4 boda, isto koliko ima i prvoplasirana Finska, ali uz nešto lošiju gol razliku. Crna Gora je treća sa 3 boda, dok su Rumuni posljednjeplasirani bez golova.


(Amer M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.