9.11.2022. 10:30
0
Bivši prvak izlazi iz zatvora: Pucao je na pedofila koji mu je zlostavljao dijete
Cain Velasquez, bivši UFC-ov prvak teške kategorije, u martu je uhapšen zbog pokušaja ubistva. Velasquez je pucao iz vatrenog oružja prema Harryju Goularteu. Osobi koja je navodno zlostavljala jednog mlađeg člana Velasquezove porodice. Nije pogodio Goulartea, ali jest suputnika iz njegovog automobila.

Uzeo pravdu u svoje ruke

Nakon osam mjeseci izašao je na slobodu. Na posljednjem suđenju sudija mu je odredio kauciju od milion dolara i sada će se Velasquez vratiti doma. Pedofil Harry Goularte mu je seksualno zlostavljao dijete i nakon toga je Velasquez odlučio sam istjerati pravdu. Velasquezov advokat je naglasio kako postoji šansa da bude osuđen za pokušaj ubistva, a sljedeće saslušanje je 21. novembra.

Bivši UFC-ov prvak mora nositi GPS narukvicu i ne smije iz kuće

“Gospodine Velasquez, ne bih Vas pustio da nisam siguran da danas, osam mjeseci kasnije, niste opasnost za Harryja Goulartea, Patriciu Goularte, Paula Bendera ili za javnost. Ali ako ste posvećeni kao muž i otac, siguran sam da nećete ugroziti da budete razdvojeni od svog sina, kćeri ili vaše porodice. Nadam se da mi nećete dokazati suprotno”, rekao je sudac Bocanegra.

Velasquez će sada platiti milion dolara i nositi GPS narukvicu zbog koje neće smjeti izaći iz kuće. Ne smije se približiti na 300 metara spomenutom pedofilu, a svo oružje mu je oduzeto.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.