10.12.2022. 8:55
0
Brat čuvenog sportskog novinara sumnja da je njegov brat ubijen u Kataru: "Zbog mene je nosio majicu s duginim bojama"
Čuveni nogometni novinar Grant Wahl preminuo je nakon što se srušio tokom utakmice u Kataru. Imao je 48 godina.

Reporter CBS-a Sports je pratio FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru kada je umro u petak tokom utakmice Argentine protiv Holandije.

Uzrok njegove smrti nije poznat, međutim, njegov brat Erik Val (Eric) je objavio video u kojem kaže da je Grent ubijen te kako "ne vjeruje da je njegov brat umro samo tako".

- Zovem se Erik Val. Živim u Sijetlu, Vašington. Brat sam Grenta Vala. Homoseksualac sam. Zbog mene je nosio majicu s duginim bojama na Svjetskom prvenstvu. Moj brat je bio zdrav, rekao mi je da je dobio prijetnje smrću. Ne vjerujem da je moj brat umro samo tako. Vjerujem da je ubijen, a ja molim za bilo kakvu pomoć - rekao je Erik u videu.

Podsjećamo, Val je na samom početku Svjetskog prvenstva bio među privedenim osobama koje su pokušale na stadione ući u majicama i obilježjima s duginim bojama kako bi pružile podršku LGBT zajednici.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.