7.1.2023. 21:20
0
Real Madrid napravio historijski presedan
Real Madrid napravio je presedan u 16. kolu La Lige. Kraljevski klub zaigrao je na gostovanju kod Villarreala bez ijednog Španca u početnoj postavi.

Već se događalo da Real završi utakmicu bez Španaca, bilo je to protiv Sheriffa u Ligi prvaka prošle sezone, ali prvi put u 121 godini dugoj historiji kluba madridski velikan započeo je utakmicu bez domaćeg igrača u prvih 11.

Početnih jedanaest Real Madrida sačinjavala su tri Francuza (Tchouaméni, Mendy i Benzema), dva Brazilca (Vini i Militao), dva Nijemca (Rüdiger i Kroos), Hrvat (Modrić), Belgijac (Courtois), Austrijanac (Alaba) i Urugvajac (Valverde). Ukupno sedam različitih nacionalnosti, ali nijedna od njih nije Španac.

Madriđani su do utakmice s Villarrealom odigrali 4435 utakmica i nikada nisu započeli utakmicu bez Španaca. Stoga će utakmica u La Ceramici, 7. januara 2023., ostati upisana u historijske almanahe po mnogo čemu najvećeg kluba na svijetu, prenosi N1. 


(A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.