20.6.2023. 18:13
0
Bašić o današnjem žrijebu: Nije to ista Bjelorusija, ni isti klub od prije dvije godine
Trener Željezničara Nermin Bašić komentarisao je današnji žrijeb za prvo pretkolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu koji je njegov tim spojio sa Dinamom iz Minska.

Dobili smo veoma kvalitetnog protivnika koji trenutno igra svoje prvenstvo. Nalaze se na prvom mjestu i sigurno da vrijede pažnje. To je veliki klub sa velikom tradicijom, s druge strane jako teško je sada napraviti neku procjenu. 

Željezničar nije imao sreće: Težak rival u prvom pretkolu Konferencijske ligeNije to ista liga Bjelorusije, niti je to isti klub od prije dvije godine, jako puno stranaca je otišlo iz te zemlje. Ono što je dobra stvar je da neće uzvratnu utakmicu igrati kući već na nekom neutralnom terenu, ostaje da vidimo gdje.

Mislim da moramo da se dobro pripremimo, moramo da dobro odradimo pripreme, nekako da uđemo u taj takmičarski fokus sa hladnom glavom i vrućim srcem, te da budemo pravi za Evropu, da budemo disciplinovani, da budemo taktički kvalitetni i znamo samo da svaka sitnica u Evropi odlučuje. 

Ono što je jako bitna stvar je da smo hrabri, želimo da vjerujemo da možemo napraviti čudo - poručio je Nermin Bašić.

Prva utakmica između Željezničara i bjeloruskog predstavnika igra se 13. jula na Grbavici, a revanš je sedam dana kasnije.


(Admir  O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.