20.6.2023. 19:41
1
Pape bez "dlake na jeziku": Nisam siguran u kvalitet "Zmajeva". Ima dosta igrača koji nisu u stanju odigrati dvije dobre utakmice u tri dana
Utakmicu protiv Portugala, najavu Luksemburga, komentar na kvalitet naše reprezentacije i šanse za odlazak na Euro za Raport je komentirao bivši selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić.

Sušić o utakmici sa Portugalom kaže da smo odigrali dobro prvo poluvrijeme, ali da smo u nastavku pali.

“Čak smo u prvom poluvremenu skoro parirali izuzetno jakoj reprezentaciji Portugala. Da je Džeko iskoristio onu šansu kod 0:0, ko zna šta bi bilo. U drugom poluvremenu smo već pali, bili smo daleko slabiji, a mislim da je i Portugal ubacio u brzinu više. Ali, u toj utakmici mi svakako i nismo planirali da ćemo osvojiti bodove, važno je večeras da pobijedimo. Mi nismo ni planirali da ćemo nakon ova prva tri kola imati nešto previše bodova. Možda smo očekivali 4, a ne 3 boda, tako da nam samo taj jedan nedostaje”, rekao je popularni Pape.

Pred Luksemburg svi ističu da će utakmica biti izuzetno teška.

“Tako su svi govorili i pred Island, pa smo ih dobili 3:0. Bit će sigurno teže nego kad je ona reprezentacija koju sam predvodio igrala protiv njih. Oni su od tada dosta napredovali. Naš najveći problem je trenutno kako odigrati dvije dobre utakmice u tri dana. Prema tome, trebamo se zadovoljiti i eventualnom minimalnom pobjedom, samo da se upišu tri boda”.

Tokom razgovora se osvrnuo i na na poraz od Slovačke u drugom kolu. 

“Nije sramota izgubiti od Slovačke. Ona je je i bolja reprezentacija u ovom trenutku od naše. Po meni je veće iznenađenje kad mi dobijemo Island 3:0, nego kad izgubimo od Slovačke. Kod nas ima dosta igrača koji nisu u stanju odigrati dvije dobre utakmice u tri dana. Bilo je tu i problema s igračkim kadrom jer smo u tim mečevima bili bez Džeke, Pjanića, Kolašinca…”

A, zašto naši reprezentativci ne mogu odigrati dva dobra meča u tri dana? Je li to možda zbog toga što neki od njih nisu standardni u svojim klubovima?

“Vjerovatno i to, a vjerovatno što jednostavno možda nemaju puno utakmica u toku godine, nisu navikli da igraju svaka tri dana. Možda su kod nekih u pitanju i godine. To se posebno odnosi na Džeku koji već ima 37 i njemu sigurno nije lako igrati dva meča u tri dana. A od njega se uvijek najviše očekuje, pa tako i večeras. Tu je i Pjanić koji igra slabiju ligu, a ima već 33 godine. Od njih dvojice uvijek najviše očekujemo, a oni su već u godinama”.

Zašto se Zmajevi muče pred golom protivnika?

“Razlog je nedostatak igrača u napadu. Mi smo u moje vrijeme imali Džeku 10 godina mlađeg. Imali smo Ibiševića, Misketa koji je mogao i dati gol i asistirati. Ja vidim da danas mnogi govore lijepo o našoj reprezentaciji, računajući i selektora Faruka Hadžibegića. Ne znam baš. Ono što sam ja vidio, nisam siguran. Moja BiH je bila daleko bolja. Ipak, ima i sad kvalitetnih igrača. Ovaj Dedić je vrlo dobar igrač. Leon Barišić je također sasvim solidno odradio posao protiv Portugala. Ali, Dedić me je oduševio, ne samo mene… Ovdje u Francuskoj su svi bili oduševljeni. Taj dečko sve što radi radi u punom trku. Tehnički je nevjerovatno dobar”, kazao je Pape za Raport.

(Ajdin B.)
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.