28.7.2023. 20:22
0
Dinamo želi dovesti mladu nadu Bayerna, vide ga kao zamjenu za Ivanušeca
FOTO: AFP
Nogometaši Bayerna prije 10 dana krenuli su na pripreme, odnosno na turneju po Aziji, njemački strateg Thomas Tuchel izostavio je hrvatskog napadača Gabriela Vidovića s popisa putnika.

Mladi Vidović prošlu je sezonu proveo na posudbi u nizozemskom Vitesseu gdje je u 25 nastupa četiri puta zatresao mrežu protivnika, prenosi N1.

Mladi hrvatski reprezentativac našao se na meti Dinama nakon što je odlučeno da trenutno nije opcija za prvu ekipu Bayerna, a navodno su iz Maksimirske 128 poslali bavarskom gigantu ponudu od dva milijuna eura za 19-godišnjaka

Vidović ima i četiri službena nastupa za Bayern, ali najviše je vremena proveo u njihovoj drugoj ekipi za koju je ostvario impresivnu statistiku, u sezoni 2021./2022. u 30 nastupa postigao je 21 pogodak uz 10 asistencija.

Najkorisniji je na lijevom krilu, a možda u modrom taboru baš Vidovića vide kao zamjenu za Luku Ivanušeca koji bi uskoro mogao napustiti Maksimir.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.