14.8.2023. 11:31
0
Zvanično: Kepa je novi golman Real Madrida!
FOTO: Real Madrid CF
Dorkorašnji golman londonskog Chelseaja Kepa Arrizabalaga provesti će narednu sezonu u Real Madridu kao pozajmljen igrač, zvanično su u ponedjeljak potvrdili španski i engleski klub.

Ovaj 28-godišnji Bask, do danas najskuplje plaćeni golman svih vremena, nastupat će za “kraljevski” klub do 30. juna 2024. godine, prenosi N1.

Kepa dolazi u tim Carla Ancelottija kako bi zamijenio Belgijanca Thibaulta Courtoisa, koji je doživio tešku povredu koljena i dugo će odustvovati.

Prethodnih pet sezona Kepa je proveo u Chelseaju, u koji je došao iz Athletic Bilbaoa za obeštećenje od 80 miliona eura. Sa “Plavcima” je osvojio Ligu šampiona, Svjetsko klupsko prvenstvo, Ligu Evrope i Superkup Evrope.

Zvanično predstavljanje Kepe navijačima Reala zakazano je za utorak od 13.30 sati.

(Elmedina H.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.