5.8.2023. 11:49
0
Gvardiol potpisao petogodišnji ugovor sa Cityjem: Sanjao sam da ću jednog dana igrati u Engleskoj
Manchester City potvrdio je u subotu da je potpisao petogodišnji ugovor s hrvatskim defanzivcem Joškom Gvardiolom koji je u engleski klub prešao iz njemačkog RB Leipziga.

Dvadesetjednogodišnji hrvatski reprezentativac je u petak podvrgnut ljekarskim pregledima u Manchesteru, a potom je potpisao ugovor s klubom.

Gvardiol je za klupsku stranicu izjavio da je oduševljen što je stigao u Premier ligu i da jedva čeka da počne raditi s novim šefom Pepom Gvardiolom.


“Uvijek sam sanjao da ću jednog dana igrati u Engleskoj i da to radim sada s Manchester Cityjem, nakon sezone koju su upravo imali, je prava čast. Svako ko je gledao Manchester City kako igra prošle sezone, zna da su najbolji tim na svijetu”, rekao je Gvardiol.

Izrazio je uvjerenje da će njegova igra još više napredovati pod palicom Pepa Guardiole.

Prema pisanju medija, Manchester City će RB Leipzigu uplatiti 90 miliona eura na ime odštete za prelaz hrvatskog reprezentativca.


(Ajdin B.)

 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.