9.8.2023. 9:41
0
Mourinho nakon dvije godine šutnje odgovorio šta se dešavalo sa Edinom Džekom
FOTO: AP
Portugalski stručnjak Jose Mourinho počinje već treću sezonu sa talijanskom Romom.

Sjajni stručnjak je već u prvoj sezoni sa ovim klubom osvojio Konferencijsku ligu, a prošle je igrao veliko finale Lige Evrope gdje je poražen od Seville.

Mnogi su špekulisali kako će napustiti Vučicu ovog ljeta zbog određenih nezadovoljstava vezanih za transfer politiku, ali to se nije desilo.

U dugačkom intervju za list Corriere della Sport Mourinho je govorio o svom odnosu sa sportskim direktorom Vučice, Tiagom Pintom.

“Pinto je za mene direktor, a ja za njega trenre. Ne slažemo se uvijek. On ima direktniji odnos i stalno je u kontaktu sa klupskim rukovodstvom”, rekao je Mourinho.

Ekipu Rome je baš u trenutku kada je Mourinho preuzeo tim napustio bh. kapiten Edin Džeko, a to je prokomentarisao i Jose Mourinho.

“Ako se vratimo nazad kad je Džeko otišao, to je bilo jako teško za prihvatiti, prava nesreća”, rekao je Mourinho.

U međuvremenu je Džeko nakon dvije sezone provedene u Interu potpisao za Fenerbahce čiji je danas i kapiten. Za Romu je odigrao 260 mečeva, postigao 119 golova i upisao 54 asistencije.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.