20.8.2023. 9:20
0
Messi sjajno pogodio za Inter, Argentinac postao najtrofejniji fudbal ikada
FOTO: USA TODAY Sports
U finalu meksičko-američkog Liga kupa Lionel Messi je ponovo odigrao sjajnu partiju za Inter Miami protiv Nashvillea.

Argentinac je bio strijelac za svoj tim u 19. minuti te tako postigao svoj sedmi gol od dolaska u SAD. Lijepo je primirio loptu na rubu kaznenog prostora preciznim šutem pogodio mrežu za vodstvo Intera, prenosi N1.

Nashville smanjuje u drugom poluvremenu, tačnije u 57. minuti preko Picaulta na asistenciju Surridgea.

Pobjednik Liga kupa morao se odrediti boljim izvođenjem penala, a tamo su sigurniji bili nominalni gosti u ovom meču, ekipa Miamija.

Messi je bio siguran sa bijele tačke na početku, a nakon 11 serija pobjedu je slavio Inter.

Tako je jedan od najboljih fudbalera ikada proslavio svoj prvi trofej u dresu novog kluba. Messi je postao najtrofejniji fudbaler ikada budući da mu je ovo bio 44 trofej čime je pretekao Danija Alvesa koji ima jedan manje, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.