22.9.2023. 12:12
0
Nizozemci opleli po AZ Alkmaaru: Mostarska sramota, debakl na opskurnom stadionu
Nizozemski mediji se utrkuju koji će više da oplete po njihovom klubu zbog poraza od mostarskog Zrinjskog

AZ Alkmaar je ispustio prednost od 3:0 protiv Zrinjskog na stadionu Pod Bijelim brijegom i na kraju izgubio 4:3. 

U njihovoj zemlji se mediji utrkuju koji će više da oplete po AZ Alkmaaru zbog tog poraza, pa tako poraz nazivaju "sramotom", "debaklom" i raznim drugim riječima.

Najpoznatiji nizozemski medij, De Telegraf nije štedio riječi u tekstu "Mostarska sramota".

– Igrači AZ-a moraju da se srame nakon velikog preokreta u Mostaru. Ekipa Paskala Jansena dopustila je klimavom Zrinjskom da se vrati u susret nakon vođstva od 3:0 na poluvremenu, da bi nakon 90 minuta ostala praznih ruku, piše u De Telegraafu.

Portal AD ističe da se AZ našao u zabačenom kutku Evrope, na opskurnom stadionu s malim svlačionicama, te doživio debakl.

– AZ se ponovno našao u zabačenom kutku istočne Evrope, na opskurnom stadionu s malim svlačionicama. Ali igrači sada znaju da petljanje po marginama evropskog fudbala može u konačnici da kreira nevjerovatne trenutke. AZ je doživio debakl protiv najslabije ekipe u grupi, u kojoj su još i Aston Vila i Legija, prenosi Oslobođenje.ba

(Mubina Lj.I.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.