21.9.2023. 9:41
1
Zrinjski zaprijetio Nizozemcima otkazivanjem utakmice zbog "logora za Bošnjake i Srbe na stadionu Pod bijelim brijegom"
Zbog uvredljivog i napisa nizozemskoga kluba AZ Alkmaara o Mostaru, Zrinjskom i stadionu prijetilo je otkazivanje utakmice Konferencijske lige u Mostaru, objavio je Večernji list.

- Naime tokom dana je na službenim stranicama AZ Alkmaara objavljena brutalna laž da je na stadionu Zrinjskog tokom rata bio logor za Bošnjake i Srbe, te da su ga okupirali Hrvati. Sazvan je hitan sastanak uprave Zrinjskog te je upućena poruka Nizozemcima kako će sutrašnji susret biti otkazan - piše Večernji.

Isti izvor navodi da su iz Alkmaara ispravili navode o Zrinjskom te uputili izvinjenje klubu.

Ostaje nejasno na koji način bi Zrinjski, da je to toga došlo, otkazao utakmicu, s obzirom na to da takmičenje organizuje UEFA i evropska fudbalska federacija odlučuje da li će se utakmica igrati ili neće.

Utakmica u četvrtak igra se na Gradskom stadionu Mostar, poznatom i kao Stadion HŠK Zrinjski ili Pod Bijelim brijegom. Kao što smo ranije spomenuli, Zrinjski ovdje igra svoje domaće utakmice od 1992. godine, kada je klub preuzeo stadion od rivalskog Veleža iz Mostara. Stadion može primiti 25.000 ljudi, od čega je 9.000 sjedećih mjesta. Tokom rata početkom 1990-ih, stadion je hrvatski okupator koristio kao koncentracioni logor za Bošnjake i Srbe. I dan-danas se na stadionu mogu naći rupe od metaka - jedan je od dijelova teksta koji su Nizozemci objavili pa korigovali.

(Ajdin B.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.