1.10.2023. 22:52
0
Sedmi uzastopni trijumf Borca, Banjalučani učvrstili lidersku poziciju
FOTO: FK Borac Banjaluka
Fudbaleri Borca upisali su sedmu uzastopnu pobjedu u Premijer Ligi BiH i učvrstili prvo mjesto na tabeli nakon što su savladali Velež rezultatom 2:0.

U prvom poluvremenu nakon početnog ispitaivanja snaga, Lukić je šutirao sa distance, Hadžikić odbranio.

Mlinarić je uzvratio šutem iz šesnaesterca, ali je na mjestu bio i Mijatović.

Nakon toga Velež sam sebi komplikuje život. U 10 minuta Asmir Suljić dobija dva žuta kartona, prvi u 10., drugi u 20. minuti, zbog dva neoprezna starta, pa su gosti ostali sa igračem manje.

Sedam minuta kasnije Hadžikić je morao raditi prekovremeno kada je izvadio iz rašlji loptu koju je iz slobodnog udarca uputio Grahovac.

Morao je golman Veleža intervenisati i na udarac Nišića sa 11 metara od gola, ali je Nišićev šut bio suviše po sredini gola.

Do kraja poluvremena nije bilo prevelikih uzbuđenja te se bez pogodaka otišlo na odmor.

Domaći su, osokoljeni činjenicom da su imali igrača više, krenuli još jače u napad, a u 51. minuti njihova nastojanja krunisana su lijepim pogotkom koji je postigao Zoran Kvržić.

Nakon dvadesetak minuta u kojima nismo mogli vidjeti mnogo prilika, u 76. minuti rezervista Stojan Vranješ je nakon istrčanog kontranapada mogao postići i drugi gol za domaće, ali je njegov šut sa dvadesetak metara u korner izbacio Hadžikić.

Do kraja utakmice Velež je imao priliku da izjednači. Nakon centaršuta sa desne strane pet minuta prije kraja regularnog dijela utakmice Vehabović je šutirao sa ivice šesnaesterca , ali je lopta za malo otišla preko gola. Samo minut kasnije i Hrkač je mogao iznenaditi Mijatovića sa 30 metara, ali je lopta otišla za malo pored gola.

Konačnih 2:0 postavio je Stojan Vranješ na asistenciju Čavića u 95. minuti utakmice.

Do kraja više nije bilo velikih prilika, pa je meč završen rezultatom 2:0, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.