8.10.2023. 8:21
0
Sarajevo ili Željezničar? Večeras se igra vječiti gradski derbi
Vječiti sarajevski derbi 150. po redu igra se danas, a susret gradskih rivala Sarajeva i Željezničara uvijek privlači najviše pažnje.

Ova utakmica će se igrati u okviru desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sa početkom u 20:30 sati na Koševu.

Današnji derbi bi za oba kluba mogao biti prekretnica u prvom dijelu sezone. Stanje na tabeli pokazuje da Željezničar ima 12, a Sarajevo 16 bodova nakon nepotpunih 10 kola.

U prethodnom kolu Željezničar je pobijedio Široki Brijeg, a Sarajevo u posljednja tri kola je zabilježilo pobjedu protiv Zvijezde 09, trijumf u Kupu dok su u meču sa Širokim Brijegom poraženi.

Slovenski stručnjak na klupi Sarajeva Simon Rožman kazao je u najavi utakmice kako želi da on i ekipa mogu pokazati maksimum.

“Jedva čekamo utakmicu. Imamo opet šansu da se svima pokažemo u najboljem izdanju. Želimo igrati kao i do sada, prezentirati se tako da ljudi imaju šta vidjeti, te da budu sretni i veseli. To je osnovni cilj od samog početka. “Dosta je bilo govora o tome da je utakmica specifična, a jasno je da će suparnik biti na nivou energije na kojoj do sada nije bio. Želim da su moji igrači takvi na svakom treningu, nije bitno ko je na drugoj strani. Oni imaju iskusnu ekipu, neće to biti otvoren meč, ali mi mislimo o sebi.”

Sa druge strane, Nermin Bašić je rekao kako misli da su u Sarajevu konačno posložili i da su u ovoj utakmici favoriti.

“Kao trener moram iskontrolisati neke stvari, ne smiju emocije otići u “fajt”. Ne smiješ emocijama pomesti na stranu strategiju za taj derbi. Ne možeš očekivati da se sve tvoje trenerske zamisli u derbiju sprovedu u djelo, ali moraš sprovesti bar neke osnovne. Znamo svi kolika je fluktuacija kadra bila u Sarajevu posljednih godina, mislim da su konačno posložili stvari. Drago mi je da su doveli trenera iz Slovenije, koji je odličan stručnjak. Za sve što su dosad uložili, ipak su samo gol više dali od Želje. Nije sve ni u parama. Imamo i mi svoje želje, znamo da možemo i vidjet ćemo gdje će završiti Sarajevo, a gdje Željo. Logično, igraju na Koševu i oni su favorit. Slažem se da imamo problem sa gostujućim utakmicama, ali mislim da derbi nije takva utakmica, nije to klasično gostovanje.”, navodi N1.

Vječiti derbi igra se od 20 sati i 30 minuta.

(Mubina Lj.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.