8.10.2023. 9:28
0
City strahuje za Haalanda: Norvežaninova želja je jedan klub, a Građani ga žele sačuvati
FOTO: Twitter
Norveški reprezentativac Erling Haaland ima ugovor s Manchester Cityjem do ljeta 2027., ali ima i želju da kad-tad u svojoj karijeri zaigra za Real Madrid.

Dio je to teksta koji je objavio ESPN, navodeći da je City spreman odmah započeti pregovore s norveškim centarforom oko produženja ugovora.

Očekuje se da će službeni pregovori započeti tokom idućih nekoliko mjeseci, pri čemu City namjerava ostvariti win-win: nagraditi svoju glavnu zvijezdu povišicom i otkloniti mogućnost da u dogledno vrijeme ostanu bez njega.

Haaland, koji je julu ove godine proslavio 23. rođendan, ima ambicije igrati za Real u nekoj fazi svoje karijere. U Cityju se nadaju da se skrasio u Manchesteru te da bi ga mogli nagovoriti na ostanak u tom gradu i nakon 30. juna 2027. godine.

City ima i Juliana Alvareza, fantastičnog Argentinca, Haalandova vršnjaka, koji ove sezone briljira i kojem ugovor traje do ljeta 2028.

Iz kluba su odbacili navode engleskih medija da su zainteresirani za dovođenje 18-godišnjeg Evana Fergusona iz Brighton & Hove Albiona.

Što se Haalanda tiče, njegova mjesečna plaća u Cityju iznosi milion i po funti (to je nešto iznad 1.700.000 eura) i drugi je najplaćeniji igrač u klubu, iza Kevina De Bruynea. Međutim, Belgijanac ima već 32 godine, dok Norvežaninovo vrijeme tek dolazi pa su na Etihadu svjesni da će vrlo skoro morati učiniti Haalanda najplaćenijim, prenosi N1.

(Mubina Lj.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.