30.10.2023. 22:21
0
Erling Haaland je najbolji napadač svijeta
FOTO: Twitter
Sjajni Norvežanin proglašen je najboljim svjetskim napadačem

Ponedjeljak nam je donio najveću gala večer u nogometu; u Parizu se održava 67. dodjela nagrade Ballon d’Or iliti Zlatne lopte. Ceremonija je započela u 21 sat, a ove godine nagrada se dodjeljuje najboljima u sezoni 2022./23. u koju se ubraja Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Naravno, favorit za glavno priznanje Lionel Messi koji bi trebao osvojiti svoju rekordnu osmu Zlatnu loptu, ali prije toga je preostalo podijeliti ostale individualne nagrade.

Nakon Kopa trofeja koji je otišao Judeu Bellinghamu i trofeja Jašin koji je pokupio Emiliano Martínez, došao je red i na trofej Gerda Müllera, nagradu koja je uvedena kao, zlobnici će reći, utješno priznanje za Roberta Lewandowskog kojemu je COVID oteo zasluženu Zlatnu loptu.

Poljak je osvojio prvotno izdanje Müllerova trofeja pa to ponovio i prošle godine, ali on sada ide novom, očekivanom vlasniku.

Riječ je, naravno, o Erlingu Haalandu koji je lani imao monstruoznu sezonu s Manchester Cityjem u kojoj je osvojio trostruku krunu, a u ukupno 53 nastupa u svim natjecanjima zabio je nevjerovatna, vrtoglava 52 pogotka.

Osvojio je evropsku Zlatnu kopačku kao i onu u Premier ligi, u njoj je bio i igrač sezone zahvaljujući 36 postignutih zgoditaka čime je srušio rekord natjecanja.

Zabio je i šest hat-trickova, jednako koliko i svi ostali premierligaški igrači zajedno, strijelac je s najbrže postignutih 25 golova u historiji engleskog prvenstva. navodi Raport.

(Mubina Lj.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.