17.10.2023. 13:55
0
Sprema se nova sapunica u trokutu Mbappe-PSG-Real
Prošlo je mjesec i po od zatvaranja ljetnog prijelaznog roka, a nogometna budućnost Kyliana Mbappea još je u zraku.

Slavni francuski napadač (24), kako je najavio svom aktuelnom klubu Paris Saint Germainu, neće prihvatiti ponude za produženje ugovora.

Vrijeme odmiče

Sve to sluti za novu sapunicu sa španskim Realom iz Madrida, koja će se ponovo aktivirati, kako vrijeme bude odmicalo.

Naime, ako Mbappe ne obnovi ugovor do 1. januara 2024. sa prvakom Francuske, tada će opet biti otvorena mogućnost da potpiše za bilo koji drugi klub u koji bi potom prešao na kraju iduće sezone.

Ugovor mu istječe 30. juna 2024. godine. Otkako je izbila svađa između njega i PSG-a zbog odbijanja da produži saradnju, ništa se nije promijenilo po tom pitanju.

PSG je potom ukinuo kaznu koja mu je izrečena. To je trebalo otvoriti vrata za potpisivanje novog ugovora, ali to se nije dogodilo ni mjesec i po kasnije.

U međuvremenu Real nije objavio ni riječi o Mbappeu. Predsjednik "Kraljeva" Florentino Perez i dalje šuti. Međutim, pojedini grači Reala su se, s druge strane, oglasili.

Posljednji je bio Vinicius Junior, koji je jasno dao do znanja da ga oduševilo dovođenje sjajnog napadača iz Francuske.

Perez očekuje potpis

Ključni termin, kao i prije dvije godine, bit će januar, ovaj put 2024. Čini se vrlo jasnim da Perez neće prihvatiti ništa osim Mbappeove pismene obaveze da će pojačati Real.

Dakle, ostalo je još samo dva i po mjeseca da se sapunica vrati na scenu s istim protagonistima - Mbappeom, PSG-om i Real Madridom.

Također je jasno da je ovo posljednja prilika za slavnog nogometaša da se priključi Realu, nešto što je, kako je više puta rekao, njegov san.

Međutim, sada bi stvari morale biti sasvim drugačije od onih koje su se dogodile od januara do maja 2022., kada su u Madridu uzeli Mbappeov potpis zdravo za gotovo i bili silno razočarani njegovim ostankom u Parizu.

Mbappe je u dosadašnjem toku sezone upisao ukupno devet nastupa u prvenstvu Francuske i evropske Lige prvaka, postigavši osam golova, navodi Raport.

(Mubina Lj.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.