18.10.2023. 13:12
0
Još jedan u nizu: Francuski klub suspendovao igrača zbog podrške Palestini
FOTO: Twitter
Alžirski reprezentativac Youcef Atal suspendovan je u svom klubu Nici nakon što se vratio sa reprezentativnih obaveza nazad u Francusku zbog onoga što je klub nazvao "antisemitskim ponašanjem".
Atal je vrlo brzo obrisao post sa društvene mreže Instagram, a koji se odnosio na dešavanja u Palestini i Izraelu.

“Igrač je priznao svoju pogrešku brzim povlačenjem dijeljenja objave i ponudio javno izvinjenje”, objavili su iz Nice u izjavi.

“Ipak, s obzirom na prirodu objavljenog posta i njegove ozbiljnosti, klub je donio odluku o poduzimanju hitnih disciplinskih mjera protiv igrača, prije bilo kakvih radnji koje mogu poduzeti sportske i pravne vlasti.”



Podsjetimo, jučer je Mainz suspendovao Anwara El Ghazija, koji je također javno pružio podršku Palestini.

(Aldin B.)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.