18.10.2023. 21:07
0
Sarajevo nakon drame u posljednjim minutama ostalo bez pobjede u Banjaluci
FOTO: N1
U zaostalom meču 2. kola Premijer lige BiH Borac je u Banjaluci dočekao Sarajevo, a meč je završen rezultatom 1:1.

Prvi su zaprijetili domaći fudbaleri. Grahovac je šutirao iz slobodnog udarca sa 17 metara, ali malo preko gola Šahinovića.

U 16. minuti velika greška domaćih. Pogriješio je defanzivac Jokić, ali Oliveira ne koristi poklon fudbalera Borca i njegov udarac je izblokirala odbrana domaćih. Polovinom prvog dijela Ziljkić odlično proigrao Radovića, ali povratna lopta defanzivca Sarajeva nije stigla do Avramovskog, koji je bio u gol šansi.

Nešto kasnije velika prilika za Borac. Jovo Lukić se dobro oslobodio svog čuvara, uputio povratnu za Nišića, ali izblokirala je odbrana Sarajeva u posljednjem trenutku. Zatim je Čavić krenuo u solo prodor, lijepo se oslobodio svog čuvara, a onda neokontrolisano šutiro preko gola gostiju.

Nakon toga dva udarca domaćih fudbalera. Pokušali su Nišić i Čelić, ali bez uspjeha.Ziljkić ubacio iz kornera, Oliveira prebacio glavom na drugu stativu do Julardžije, koji je šutirao preko gola. U 69. minuti Sarajevo dolazi do vodstva. Fenomenalnu kontru odigrali su gosti, Anđušić je lijepo proigrao Hasića, koji matira golmana domaćih sigurnom realizacijom.

Nedugo nakon toga, Hasić ponovo prijeti, brani Mijatović. U finišu meča dvije velike prilike, po jedna na obje strane. Prvo je Oliveira izašao sam na Mijatovića, ali brani golman Borca da bi u narednom napadu Makarić šutirao glavom, nakon ubačaja Herrere, ali šut odlazi pored gola.

U posljednjim minutama Borac stiže do izjednačenja. Lopta se odbila na putu do mreže od Solde, a onda prevarila Šahinovića, prenosi N1.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.