27.10.2023. 20:26
0
Livaja iz penala za tri boda: Hajduk se teškom pobjedom u Koprivnici vratio na vrh HNL-a
FOTO: HNK Hajduk Split
U prvom susretu 13. kola SuperSport HNL-a Hajduk je na gostovanju u Koprivnici pobijedio Slaven Belupo sa 1-0 preuzevši barem privremeno vrh tabele.

Pogodak odluke zabio je Marko Livaja iz kaznenog udarca u 44. minuti.

Bila je to prva utakmica Hajduka pod vodstvom novog trenera Mislava Karoglana, nakon što je Ivan Leko dobio otkaz početkom ove sedmice poslije poraza od Osijeka na Poljudu.

Karoglan je već vodio splitski klub u koji se vraća nakon 10 mjeseci kada je zbog privatnih razloga morao otići s mjesta glavnog trenera. “Bijele” je u prošloj sezoni vodio u ukupno 12 službenih utakmica u kojima je upisao osam pobjeda uz četiri neriješena ishoda.

Hajduk je poveo u 44. minuti golom Marka Livaje iz jedanaesterca. Bio je to njegov prvi gol nakon 20. augusta kada je zatresao mrežu protiv Rudeša. Kazneni udarac je skrivio Marco Boras igrajući rukom na Livajin udarac, a sudac Mateo Erceg je pokazao na bijelu tačku nakon VAR pregleda, prenosi N1.

(Mubina Lj.)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.