28.10.2023. 21:51
0
Luka Modrić ispisao historiju: Zaigrao je 500. utakmicu za Real i postao njihov najstariji igrač u El Clasicu
FOTO: AP
Real Madrid je razočarao protiv Barcelone pa je Carlo Ancelotti morao nešto promijeniti. I naravno, u takvim trenucima tražite najbolje pa je u 63. minuti u igru uveo Luku Modrića. I ispisao historiju.

Modrić je zaigrao jubilarnu 500. utakmicu za kraljevski klub i ni to nije sve. Zauvijek se upisao u povijest El Clasica. Postao je najstariji igrač Reala koji je nastupio u najvećoj utakmici španjolskog nogometa! To mu je ukupni 32. nastup u El Clasicu.

Taj rekord je do sada držao Paco Buyo, bivši golman Reala, koji je 1996. godine nastupio s 38 godina i 38 dana. Modrić ga je pretekao za deset dana.

Luka će za 20 dana postati drugi najstariji igrač u historiji kraljevskog kluba. Ispred njega je samo legendarni Ferenc Puškaš koji je za Real zaigrao s 39 godina i 36 dana. Njega će samo srušiti ako ostane u Realu do 2025. godine, u što je teško vjerovati, ali dok god bude igrao na ovakvom nivou, ko zna…, piše 24 sata.

Hrvatski virtuoz ove sezone ima manju minutažu nego što je to bilo prethodnih sezona, što je bilo i za očekivati obzirom na njegove pozne godine i snažnu konkurenciju u veznom redu Reala. No, Luka je i dalje od neprocjenjive važnosti kraljevskom klubu. Kao mentor i učitelj mladim zvijezdama, ali i kao genijalac koji može preokrenuti stanje protiv bilo koje ekiše na svijetu. Pa i u najvećem derbiju na svijetu.

(Mubina Lj.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.