31.10.2023. 12:35
0
Tegeltija se oglasio nakon objave FK Sarajevo: "I sa VAR-om i bez VAR-a..."
FK Sarajevo i FK Borac će u nedjelju odigrati derbi meč 13. kola Premijer lige BiH.
Ovi timovi su prvi ovosezonski meč odigrali prije samo dvije sedmice, kada je bilo neriješeno 1:1 uz velike kontroverze kod izjednačujućeg gola Banjalučana u sudijskoj nadoknadi.

Naknadno je dokazano da je strijelac gola Zoran Kvržić bio u ofsajdu, ali Sarajevo je ostalo bez dva boda koja, očigledno, neće tako lako prežaliti.

U zvaničnoj najavi utakmice na društvenim mrežama, Sarajevo je napravilo presedan. Umjesto klasične najave koju obično krase grbovi dva kluba, te vrijeme i mjesto susreta - osvanula je fotografija sa natpisom "Nema VAR-a, nema problema", uz hashtag #nemanazad.




Udarni tekst skrenuo je toliko pažnje da mnogi na prvi pogled nisu ni primijetili cijene ulaznica, koje će za ovu utakmicu biti znatno jeftinije nego inače - svega 4 i 6 KM.

Objava Sarajeva brzo se proširila društvenim mrežama, a nije se dugo čekalo ni na komentar predsjednika Borca Milana Tegeltije koji je replicirao u stihovima.




"I sa VAR-om i bez VAR-a, bordo plač je navika već stara", napisao je Tegeltija na Twitteru/X.

Sudeći prema uvertiri, za očekivati je vrlo interesantan derbi meč na stadionu Asim Ferhatović Hase i vjerovatno nimalo prijateljsku atmosferu među akterima susreta.

Utakmica se igra u nedjelju u 19 sati i 45 minuta

(Aldin B.)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.