16.11.2023. 22:38
0
Bruka i sramota: Debakl "Zmajeva" protiv Luksemburga!
Novi težak i bolan poraz u kvalifikacijama doživjela je nogometna reprezentacija naše zemlje večeras. Ovaj put bez pali smo u Luksemburgu i sigurno imamo mnogo razloga za brigu.

Luksemburg je na kraju slavio sa čak 4:1 i lakše od očekivanog upisao nova tri boda u kvalifikacijama koje će dugo pamtiti, naravno po lijepom. Radilo se o meču 9. kola kvalifikacija na kojem je naš selektor Savo Milošević odlučilo pružiti i šansu nekim novim momcima, a skoro svi su zaslužili velike kritike, ako ih uopšte i dotiču, kao i čelnike Nogometnog saveza BiH.

Prvo poluvrijeme je zaista bilo za pamćenje, naši momci gotovo da nisu pogledali prema golu Luksemburga. U šestoj minuti se već zatresla mreža naše reprezentacije i najavljena je katastrofa koja se na kraju i desila.

Olesen je najbolje iskoristio ubačaj sa strane, tačnije našao se ispred Kovačevića i domaći su već poveli. Nastavili su domaći sa boljom igrom, naši momci bili potpuno izgubljeni, a u 26. minuti penal za domaću selekciju.

U tom trenutku naši navijači bakljadom su prekinuli meč, ponovo vrijeđali i kritikovali čelnike Nogometnog saveza BiH i definitivno nas očekuje žestoke kazne pred naredne utakmice. Loptu je uzeo Rodrigues i silovito pogodio za 2:0. Do kraja prvog dijela vrijedi izdvojiti i šansu Barreire, no otišlo je to pored gola uz dosta sreće za naše momke.

Selektor Milošević je probao na poluvremenu 'probuditi' ekipu ubacivanjem Demirovića i Hajradinovića umjesto Stevanovića i Hadžiahmetovića, no nije to donijelo ono što je selektor tražio.

U 48. minuti Olesen je imao laganu situaciju da pogodio za 3:0, ali Nikola Vasilj sjajno interveniše i spašava našu selekciju trećeg pogotka. Ipak, u 54. minuti ni Vasilj nije mogao ništa. Ostao je ležati Kovačević zbog silovitog udarca, sudija nije prekidao meč, a Martins je pogodio za novo slavlje domaćih navijača.

U 75. minuti Barreiro je šutirao, golman Vasilj sigurno brani. Najbolju šansu naša selekcija je imala u 78. minuti kada je šutirao Hamulić, otišlo je to tik pored gola, te nismo zabilježili prvi udarac u okvir gola našeg protivnika. Nešto kasnije u šansi za našu reprezentaciju bio je Demirović koji je sam izašao na golmana Morisa, pokušao ga je lobovati, ali nije bio dovoljno precizan i ostalo je 3:0. Do kraja defanzivac Gojković u sudijskoj nadoknadi pogađa za 3:1, a zatim domaći postižu četvrti pogodak. Rodrigues je šutirao silovito uz samu stativu i sigurno pogodak za najveću bruku bh. nogometa u historiji.

Portugal je u našoj grupi pred posljednje kolo na 27 bodova, Slovačka ima 19, a Luksemburg 14. Island ima deset, naša selekcija tek devet, a Lihtenštajn je bez boda.

Šta će od svega biti na kraju ostaje da se vidi. Faruk Hadžibegić je postao bivši nakon poraza od Luksemburga u Zenici, Meho Kodro je smijenjen nakon samo dvije utakmice, a da li isto čeka Miloševića, biće jasnije već u narednim danima.

Već u nedjelju naši momci dočekuju Slovačku u Zenici za kraj najgorih kvalifikacija ikada, a pitanje je čemu da se nadamo u navedeno meču. Vjerovatno novim protestima navijača, još jednoj blijedoj partiji, još jednom bolnom porazu reprezentacije koja strmoglavo tone, prenosi SS.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.