21.11.2023. 15:32
0
Reprezentativac Slovačke otkrio šta su mu "Zmajevi" poručili pred utakmicu u Zenici
FOTO: NFSBiH
Fudbalski reprezentativac Slovačke Peter Pekarik govorio je za o susretu u Zenici sa BiH.

Naša reprezentacija je poražena od Slovačke rezultatom 1:2, a Slovaci su se plasirali na Evropsko prvenstvo. 

Slovačke novinare interesovalo je sjeća li se Pekarik duela od prije deset godina u Zenici, kada su "Zmajevi" poraženi, ali su nakon pobjede u Žilini ostvarili mogućnost da ostvare direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. 

- Sjećamo se veoma dobro u utakmice u Zenici od prije deset godina. Prisjetili smo se tog susreta na ručku sa ostalim članovima tima koji su bili tada u reprezentaciji. Pobjednički pogodak je postignut od osobe od koje se to najmanje očekivalo, Viktor Pečovski je postigao gol udarcem lijevom nogom sa distance - kazao je Pekarik za sportovy.cas.sk. 

Fudbaler Herte, u kojoj je saigrač s našim reprezentativcima Smailom Prevljakom i Harisom Tabakovićem, prisjetio se i razgovora prije utakmice koja se igrala u nedjelju. 

- Već prije utakmice su mi rekli da zaslužujemo plasman na Euro, dok će se oni skoncentrisati na baraž u martu gdje će se boriti da osiguraju plasman na Evropsko prvenstvo - kazao je on.

(Aldin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.