2.12.2023. 15:25
0
Al-Tuwaijri startao teškim porazom: Tuzla City u potpunosti nadigrala Plave
FOTO: Jasmin Duvnjaković/fkz.ba
FK Tuzla City je stigao do pobjede u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv ekipe Željezničara sa 3:0.

Tuzla je šokirala ekipu Željezničara već u prvoj minuti, kada je nakon 30-ak sekundi susreta Ajdin Nukić pogodio za 1:0.

Igrala se peta minuta utakmice kada je ponovo Nukić bio koban po goste. Mehanović je šutirao, a Muftić kratko odbio, Nukić natrčava i postiže svoj drugi pogodak.

Nova šansa za Tuzla City je bila u 16. minuti utakmice, a tada je Selimović u posljednjem trenutku blokirao Pantelića. Iduća šansa desila se u 29. minuti utakmice kada je ponovo šutirao Pantelić, ali je ovoga puta pogodio stativu.

Plavi su stigli postići i treći pogodak, a tada je Drina loše reagovao, a Mehanovićev udarac je izblokiran, nakon toga lopta se odbila do Bihorca koji pogađa za 3:0.

Već u prvom poluvremenu Abdulhakeem Al-Tuwaijri je posegnuo za izmjenama, te je zamjenio Drinu za Kosorića, te Allysona za Drlju.

Do kraja prvog dijela pokušao je i Benjamin Čolić, ali je to lagano uhvatio Muftić. 

U drugom poluvremenu Željezničar je pokušao još ofanzivnije, te je Al-Tuwaijri prebacio Selimovića sa stopera na napadača, a jedina situacija kada je Željo mogao doći do pogotka se desila u 53. minuti utakmice.

Tada je šutirao Drljo, a Delimeđac je rukom zaustavio loptu koja je išla u gol. Ernis Džemidžić se nije oglasio, te je ostalo 3:0 i bez penala za Željezničar.

U drugom poluvremenu jedini razlog zašto na semaforu nije bilo 5:0 ili 6:0 jeste Vedad Muftić. 

Sjajni golman Željezničara je redom branio šanse Pantelića, Hadžića i Ordagića, te tako spasio Plave težeg poraza.

(Aldin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.