26.8.2023. 22:36
0
Muftić spasio pobjedu Željezničaru: Tuzla City sa igračem manje namučila Plave
FOTO: N1
Fudbaleri Željezničara pobijedili su Tuzla City 3:1 na Grbavici u meču 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prvo poluvrijeme odlično je počelo za Željezničar, jer su samo poslije tri minute igre vodili sa 1:0.

Oštar centaršut sa lijeve strane uputio je Irfan Jašarević, a nespretni Nenad Nikić u namjeri da vrati loptu golmanu Nevresu Fejziću pogađa vlastitu mrežu, prenosi N1.

Nije nastavak meča donio atraktivan fudbal. Tuzlaci su u dva navrata tražili jedanaesterac. Prvo kada je Mekić napucao Dubačkića u ruku, a onda i kada je Hadžića na ivici šesnaesterca oborio Galić, ali sudija Josip Martinović nije smatrao da se ni u jednoj situaciji radi o najstrožijim kaznama.

Njabolju priliku za izjednačenje imali su Tuzlaci u 33. minuti. Mehanović je sjajnim pasom proigrao Jađaragića, ovaj izašao pred Muftića, ali nije se dobro snašao i golman Željezničara je to odbranio.

Drugo poluvrijeme identično je počelo dobro za domaće kao i prvo. Sulejman Krpić našao se u gol šansi, ali Mustafa Šukilović oborio je napadača Željezničara i dobio direktan crveni karton, te poklomio penal Željezničaru.

Siguran realizator bio je Nedim Mekić za 2:0.

I treći put gosti su tražili penal, Hadžić je pao u šesnaestercu nakon duela sa Cocalićem, ali sudija Martinović ni tada se nije oglasio.

Prelijep šut u nastavku iz slobodnog udarca Mehanovića, ali još ljepša parada Muftića spriječila je CIty da se vrati u igru.

Dubačkić je loše intervenisao u odbrani, lopta je došla Mehanovića, koji odlično asistira do Alena Mašovića koji matira Muftića za 2:1.

Mogli su gosti samo tri minute kasnije i do poravnanja. Hadžić se namjestio na desnu nogu sa ivice šesnaesterca, ali Muftić još jednom odlično brani.

Dobru priliku imao je Turanjanin u finišu meča, ali njegov udarac sa vrha kaznenog prostora prozujao je pored stative Fejzića.

Tačku na ovaj susret stavio je Sulejman Krpić odličnim golom, poslije asistencije Amoaha.

(Elmedina H.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.