13.12.2023. 17:23
0
Objavljeni snimci tučnjave u Begradu: Delije drvenim palicama napali navijače Manchester Citiyja
FOTO: Screenshot/instagram
Navijači Crvene zvezde sukobili su se s pristalicama Manchester Cityja, pišu brojni srbijanski portali. Incident se dogodio u utorak oko 23 sata ispred kafića u centru Beograda, a policija i dalje traga za maskiranim huliganima koji su napali navijače engleskog kluba.
Prema riječima svjedoka, piše Telegraf, 30-ak pripadnika Delija upali su u lokal gdje se nalazilo 20-ak protivničkih navijača, te ih nedugo zatim drvenim palicama. Navodi se i da su gostujući navijači primili udarce po glavi i tijelu, a zatim su maskirani huligani pobjegli prema centru grada.



Obračun su snimile sigurnosne kamere kafića i ljudi koji žive u blizini. Nered se nije dogodio u samoj unutrašnjosti lokala, već su se nakon početnih netrpeljivosti navijači premjestili ispred navedenog prostora. Osim razbijenog prozora, ugostiteljski objekt nema nikakve štete. Prozor je oštetio engleski navijač bacivši kriglu pive, no u srijedu se došao ispričati.

Uglavnom su u pivnici bili stariji i porodični ljudi, neki i s unucima, a u srpsku prijestolnicu došli su bodriti svoje nogometaše. Nema informacijama o teško povrijeđenim, tek se navodi da je jedan navijač Građana odbio medicinsku pomoć, a još dvojica zaradili su povrede zasad nepoznate težine.

Podsjetimo, Crvena zvezda i Manchester City zaigrat će s početkom od 18:45 na stadionu Rajko Mitić. Utakmica nema nikakvu rezultatsku težinu, jer sastav Pepa Guardiole već je osigurao prvo mjesto s maksimalnih pet pobjeda, a Zvezda je na začelju C grupe i ne može izboriti Europsku ligu s tri boda manje od Young Boysa.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.