15.12.2023. 20:59
0
Borac pobjedom u Posušju okončao savršenu jesenju polusezonu
Prvu utakmicu posljednjeg kola jesenjeg dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali su Posušje i Borac od 18 sati. Gosti su slavili sa 0:2.

Ova utakmica se odigrala po jakom lošem terenu tako da se nije ni očekivala neka “ljepotica” od utakmice.

Svoj prvi pokušaj na utakmici koriste gosti. U 5. minuti utakmice Blagajić je ostavio jednu loptu za Jurilja koji postiže svoj drugi gol ove sezone.

Boban je u 14. minuti ubacio loptu ali siguran na golu Borca bio je Stjepanović. U 21. minuti nova šansa za goste. Fićović je nakon jedne akcije lijepo šutirao ali je to odbranio golman Galić.

Najbolja prilika za Posušje bila je u 23. minuti. Kamenar je dobro izveo korner, Lučić prvi došao do lopte ali je njegov pokušaj otišao pored gola.

Odličnu kontru Borca ne kruniše Jurilj u 30. minuti jer mu je pobjegla lopta u ključnom trenutku. Dvije minute poslije vidjeli smo prinudnu izmjenu. Galića je na golu Posušja zamijenio Kolić.

Jedini žuti karton dobio je defanzivac Borca, Maks Juraj Ćeilć u 45. minuti utakmice nakon što je nepropisno zaustavio Mandića.

Navijači Borca su došli na tribine tek krajem prvog poluvremena.

Prva šansu u drugom poluvremenu su imali gosti. Blagajić je pokušao direktno iz kornerea ali brani to Kolić, zanimljiv pokušaj mladog fudbalera. Dvije minute poslije, Kamenar šutira ali lopta je otišla daleko od gola.

Dosta nervoze, oštrijih strartova u drugom dijelu utakmice. Nakon jednog dobrog prodora Jurilj je šutirao ali brani njegov pokušaj golman Kolić.

U 69. minuti velika šansa za Lukića. Sa nekih desetak metara šutirao preko gola. Pet minuta poslije Lukić je asistirao Kvržiću koji sjajno pogađa mrežu gola Kolića.

Jenjić je pokušao u 82. minuti ali je to odbranio golman Borca bez ikakvih problema. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, prenosi SCsport.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.