30.12.2023. 19:22
0
Ime koje bi oduševilo sve navijače: Veliko pojačanje dolazi na Grbavicu?
FK Željezničar je imao polusezonu za zaborav. U proteklih nekoliko godina samo je proljeće pod palicom Amara Osima izgledalo ovoliko loše, sa istim brojem utakmica bez pobjede.

Frapantna je činjenica da Željezničar na gostovanjima nije osvojio niti jedan bod, te je očigledno da je trenutni roster Plavih dosta slab za njihove ambicije i za status kluba kojeg oni imaju u našoj državi.

Ipak, od 1. januara te stvari bi se značajno mogle promijeniti, te bi nekoliko igrača moglo pojačati klub iz Doline Ćupova.

Prema saznanjima portala Sportske.ba jedno od imena sa kojima su Plavi u pregovorima je i Amer Hiroš, fudbaler NK Osijek.

Hiroš ima još šest mjeseci aktivnog ugovora u hrvatskom klubu, međutim ove sezone je dobio sitnu minutažu sa klupe u svega pet susreta SuperSport HNL-a.

Ono što je zanimljivo jeste da je Hiroš ponikao na Grbavici, bio je dio sjajne generacije, ali šansu u prvom timu nije dobio na adekvatan način.

Nakon toga boravio je u Goraždu, Mladosti iz Kaknja i Olimpiku, da bi se povratkom u Mladost promovisao u jednog od najboljih “desetki” Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Odlične igre u sezoni 2020/2021 su ga prodale u Osijek, gdje je bio velika želja Nenada Bjelice. Međutim, odlaskom Bjelice, tako se i njegov status u ekipi poremetio.

Prošle sezone je šest mjeseci proveo na posudbi u HNK Šibenik. Sigurno da bi njegov dolazak obradovao navijače Željezničara i dao im optimizma za proljetni nastavak prvenstva.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.