10.1.2024. 13:31
0
Predsjedniku Ankaragučua zbog udaranja suca prijeti 13 godina zatvora
Predsjednik Ankaragučua Faruk Koca suočava se sa drakonskom kaznom zbog incidenta na utakmici protiv Rizespora, kada je ušao u teren i fizički napao suca Halila Umuta Melera.

Meler je pretrpio blaže povrede glave, a tursko prvenstvo je zbog skandala prekinuto na dvije sedmice.

Bude li proglašen krivim za sve optužbe za koje ga terete, Faruk Koca bi mogao dobiti kaznu od čak 13 godina zatvora, što bi vjerovatno bila rekordna kazna u fudbalu uopće.

Podsjetimo, Koca je po utrčavanju na teren, na samom kraju susreta, udario suca šakom u glavu, koji je potom pao na teren i potom pretrpio dodatne napade od strane domaćih huligana, koji su također utrčali na travnjak. Svemu je prethodilo nezadovoljstvo Melerovim suđenjem u domaćem taboru.

Koca je u danima nakon incidenta napustio dužnost predsjednika Ankaragucua. Izrazio je žaljenje zbog napada, ali je i negirao kako je sucu Meleru prijetio smrću, za što je također optužen. Koca je odmah pritvoren i saslušan, ali je pušten na slobodu uz kauciju.

“To je bilo prvi put u životu da sam se upustio u fizički sukob, no dio optužbe nije tačan. Nisam prijetio sucu Meleru da ću ga ubiti. Izrazio sam žaljenje zbog svog čina ranije, a i sada izražavam žaljenje na sudu”, rekao je Koca, kojeg nastavak suđenja očekuje krajem februara.

(Aldin B.)

Turska
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.