12.1.2024. 20:25
0
Čuvena "Marca" o Džeki: Nije najbolji, ali... On je najpotcjenjeniji napadač 21. vijeka!
Španski list "Marca" jedan je od najpoznatijih sportskih medija u svijetu, a oni su odlučili posvetiti tekst Edinu Džeki, kapitenu reprezentacije BiH i Fenerbahčea.

- Edin Džeko je, bez ikakve sumnje, jedan od najpotcijenjenijih napadača 21. vijeka. On nije najpoznatiji, ni najbolji, ni najbolji strijelac od svih (iako je u karijeri postigao više od 400 službenih golova)... ali je onaj koji je ostavio trag u svakom klubu u kojem je je igrao i to na kakav način - započeo je Irati Prat, novinar Marce.

Dodaje da sa 37 godina proživljava drugu mladost, a onda se fokusiraju na objašnjavanje da je u posljednjem ligaškom susretu postigao het-trik protiv Konyaspora, dodavši da je upisao 20 golova u 24 utakmice. 

Španski list ističe da je utjecaj Edina Džeko nemjerljiv. Osim što sudjeluje u više od jednog gola svakih 90 minuta, neizostavno je i njegovo posredovanje u transferima. 

Njega su istakli kao ključnog čovjeka za dolazak Leonarda Bonuccija i Radeta Krunića u Fenerbahče. 

- Ostao mu je još jedan, zadnji cilj sa reprezentacijom BiH. Igrali su na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu i ispisali historiju kao nezavisna država, a sada Džeko sanja o plasmanu na Euro u Njemačkoj. Bio bi to i prvi plasman BiH na EP - poentira Marca.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.