20.2.2024. 10:52
0
Napoli imenovao novog trenera
Niz loših rezultata je doveo do toga da se Napoli rastane sa drugim trenerom u ovoj sezoni. Predsjednik kluba Aurelio De Laurentiis je odlučio da otpusti Waltera Mazzarrija.

Mediji iz Italije jučer su prenijeli da je već riješeno ko će zamijeniti Mazzarrija na klupu ekipe iz Napulja. U pitanju je selektor slovačke reprezentacije Francesco Calzona. Informacija je u toku večeri i ozvaničena.

Novi trener aktuelnog šampiona Italije je u toku proteklih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, vodeći Slovačku, dva puta savladao reprezentaciju Bosne i Hercegovine. U Bratislavi je bio bolji od Zmajeva sa 2:0, a onda je rezultatom 1:2 slavio i u Zenici. 

Napoli je nakon odlaska Luciana Spallettija doveo Rudija Garciju. Ipak, Francuz nije bilježio željene rezultate te je smijenjen već u novembru. Mazzarri je doveden kao neko ko već ima iskustvo na klupi Napolija. Međutim, njegov učinak je bio još gori. 

Klub sa juga Italije se odavno oprostio od odbrane titule, ali i dalje nije kasno da se uhvati ‘voz’ za učešće u Ligi šampiona naredne sezone. Šampion Serije A zato dovodi Calzonu, kom stadion “Diego Armando Maradona” nije stran. On je već radio u klubu kao pomoćnik u stručnom štabu i kod Spallettija i kod Maurizija Sarrija. 

Calzona će imati priliku do kraja sezone da zasluži dugoročni ugovor. Prvi pravi test ga čega već sutra kada će u Napulju u okviru Lige šampiona gostovati Barcelona (Arena 1 Premium, 21:00 sati). Istovremeno, ostat će i na klupi Slovačke.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.