1.3.2024. 20:56
0
Saudijska Arabija zvanično podnijela kandidaturu za Svjetsko prvenstvo 2034. godine
Saudijska Arabija predstavila je slogan i logo, te zvanično predala kandidaturu za domaćinstvom Svjetskog prvenstva u fudbalu 2034. godine.

Slogan kampanje je "Zajedno rastemo", zvanično je prikazan i logo Mundijala koji je dizajniran da dočara mladu naciju Saudijske Arabije, živopisno društvo i bogato nasljeđe.

On se sastoji od isprepletanih raznobojnih traka koje prikazuju ikone fudbala i kulturne simbole.

Isprepletene trake daju broj 34, što je godina kada će Saudijska Arabija ugostiti najbolje reprezentacije svijeta na 25. izdanju Mundijala.

Inače, Saudijci su željeli i domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2030. godine koje će se održati u Španiji, Portugalu i Maroku.

Podsjetimo, prve tri utakmice će organizovati Argentina, Urugvaj i Paragvaj.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.