3.3.2024. 13:57
0
Detalji nereda na Grbavici: Povrijeđeno nekoliko Manijaka, uhapšeno devet navijača Sarajeva!
Željezničar i Sarajevo će večeras u 18:45 igrati 151. sarajevski derbi, a sve ulaznice za večerašnji spektakl na Grbavici su rasprodate.

Nemile scene dogodile su se danas u sarajevskom naselju Grbavica u blizini Osnovne škole “Grbavica 2” gdje su više pripadnika navijačke grupe Horde Zla, došle kako bi se obračunali sa pripadnicima Manijaka.

Brzom intervencijom MUP-a Kantona Sarajevo spriječen je veliki sukob. Uhapšeno je devet navijača FK Sarajeva koji su sa sobom nosili drvene palice i zaštitne kacige.

Kako tvrde svjedoci događaja, nekoliko navijača Željezničara je povrijeđeno.

U posljednje vrijeme, sigurnosna situacija u gradu je značajno narušena zbog sve učestalijih incidenata u kojima navijači Željezničara, poznati kao “Manijaci”, sve češće posežu za hladnim oružjem, posebno noževima, tokom sukoba na različitim lokacijama u gradu. Predpostavlja se da je današnji sukob upravo posljedica toga, odnosno osveta navijača FK Sarajevo.

Današnji derbi će biti veliki zadatak za sve pripadnike MUP-a KS.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.