13.3.2024. 17:41
0
Kup BiH: Rutinska pobjeda Zrinjskog protiv Jedinstva za plasman u polufinale
Fudbaleri Zrinjskog savladali su Jedinstvo iz Bihaća 2:0 u revanš meču četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, te čekirali kartu među četiri najbolje ekipe u polufinalu.

Aktuelni prvaci najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u Bosni i Hercegovini, rutinski su ostvarili plasman u polufinale sa ukupnih 3:0 u dva meča.

Plemići su u prvom susretu upisali minimalnu pobjedu, a u uzvratnoj utakmici, pobjedu su riješili u prvih pola sata igre.

Strijelac jedinog gola u Bihaću Nardin Mulahusejnović, pogodio je i pod Bijelim brijegom mrežu Jedinstva na asistenciju Kerima Memije za vodstvo Zrinjskog.

Luka Lukanić povećao je na 2:0 u nastavku odličnim šutem sa distance. Prije pogotka Lukanića dobru šansu propustio je Tomislav Kiš, kada je prečka bil saveznik Bišćana. Do kraja prvog dijela Imran Bilić je spasio Jedinstvo, kada je dobro intervenisao ispred Matije Malekinušića.

U nastavku nije bilo pogodaka, vrijedi izdvojiti tri prilike prvo Kiša i Lukanića, a zatim još jednom Kiša kada je pogodio stativu, ali promjene rezultata nije bilo.

Zrinjski se pridružio Slogi u polufinalu, a večeras i sutra ćemo saznati i preostala dva učesnika polufinala, nakon mečeva Sarajevo – Borac i Velež – Široki Brijeg.

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.