20.3.2024. 20:49
0
UEFA odobrila prijateljsku utakmicu između Rusije i Srbije
Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) saopštila je danas da je odobrila prijateljsku utakmicu između reprezentacija Rusije i Srbije, kao i meč između beogradskog kluba "Crvena Zvezda" i "Zenita" iz Sankt Peterburga.

"UEFA može da potvrdi da je odobrila ove dvije prijateljske utakmice", navodi se u odgovoru za Radio Slobodna Evropa.

Iz Asocijacije su naveli da prijateljske utakmice nisu dio UEFA takmičenja i da kao takve ne spadaju u nadležnost i odgovornost UEFA.

"Dakle, potencijalno učešće ruskih timova u ovakvim prijateljskim utakmicama nije u suprotnosti sa odlukom Izvršnog komiteta da suspenduje ruske timove iz UEFA takmičenja", naveli su iz Evropske fudbalske asocijacije.

Srbija je prva evropska reprezentacija koja će igrati u Rusiji od početka rata u Ukrajini.

Prijateljski meč između reprezentacija Rusije i Srbije u Moskvi zakazan je za sutra, a Fudbalski savez Rusije je tu utakmicu najavio kao "bratski duel".

Dva dana nakon susreta reprezentacija, u Beogradu će 23. marta prijateljsku utakmicu odigrati i aktuelni klupski prvaci dvije države – "Crvena Zvezda" i "Zenit" iz Sankt Peterburga.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi je pred polazak tima u Rusiju najavio "pun stadion".

"Idemo u Moskvu da ostavimo dobar utisak i da pobedimo", istakao je Stojković.

Ruska seniorska reprezentacija i fudbalski klubovi, muški i ženski, suspendovani su iz takmičenja Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) i Evropske fudbalske asocijacije (UEFA).

(Ajdin B.)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.