21.3.2024. 12:48
0
Odgođena sjednica Disciplinske komisije, poznat je novi datum
FOTO: n1
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine neće sutra odlučivati o kazni za FK Sarajevo nakon napuštanja utakmice Kupa Bosne i Hercegovine protiv Borca. Sjednica je odgođena.
Kako Sportsport saznaje dnovi datum održavanja sjednice će biti 28. mart i tada će se raspravljati o kazni za Bordo tim zbog napuštanja utakmice.

Podsjetimo, nezadovoljni suđenjem Matea Muse igrači i stručni štab Bordo tima odlučili su napustiti teren u nadoknadi meča i pri rezultatu 2:1 u korist gostiju iz Banja Luke.

Učinili su to nakon što je Musa dosudio nepostojeći prekršaj u napadu. Došlo je do eskalacije, to je bila kap koja je prelila čašu i ekipa je otišla s terena.

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza ekspresno je reagovala i registrovala je utakmicu službenim rezultatom 3:0 u korist Borca, koji je tako prošao u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Sudbina FK Sarajevo je u rukama Disciplinske komisije koja će odluku donijeti nakon što izjave daju prvi čovjek kluba Ismir Mirvić, sportski direktor kluba Senijad Ibričić i trener Simon Rožman.

Rok za dostavljanje izjava je danas (četvrtak 21. mart), a treba svakako istaći da iz Bordo tima nisu dužni dostaviti izjave.

Ako to ne učine, Disciplinska komisija će kaznu razmatrati na osnovu dokaznog materijala kojeg posjeduje, video snimaka i izjava službenih lica. Kazne bi za FK Sarajevo mogle biti poprilično rigorozne.

(Aldin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.