26.3.2024. 21:17
0
Gruzija po prvi put ostvarila plasman na Euro
FOTO: screenshot
Fudbalska reprezentacija Gruzije ostvarila je plasman na Evropsko prvenstvo nakon što je večeras u finalnoj utakmici baraža savladala Grčku.

Utakmica je odlučena nakon penala koji su Gruzijcima pripali rezultatom 4:2 za historijski plasman na Euro.

Ovo je prvi put da će Gruzija igrati na smotri najboljih evropskih reprezentacija te još jedno Evropsko prvenstvo u kojem ćemo vidjeti nastup nekog debitanta. 

Regularni dio večerašnje utakmice završen je rezultatom 0:0, a nakon što ni u produžecima nije bilo golova pobjednika su morali odlučivati penali.

Za Gruziju su pogađali Kochorashvili, Davitashvili, Dvali i Kvekveskiri, a jedini koji je promašio penal bio je Mikautadze u trećoj seriji kada je šutirao pored gola.

S druge strane, za Grčku su pogađali Masouras u drugoj i Bouchalakis u trećoj seriji, no promašaji Bakasetasa u prvoj i Giakoumakisa u četvrtoj seriji bili su kobni za Helene evropske prvake iz 2004. godine koje, 20 godina kasnije, nećemo gledati na ovom takmičenju.

 

Gruzija
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.