12.4.2024. 19:46
0
Tuzla City pobijedila Široki Brijeg i ostvarila veliku pobjedu u borbi za opstanak
Na tuzlanskom Tušnju odigrana je prva utakmica 26. kola WWin lige Bosne i Hercegovine između Tuzla Cityja i Širokog Brijega.

Utakmicu agilnije otvaraju fudbaleri Tuzla Cityja. Mehanović već u drugoj minuti šutira preko gola, a u petoj minuti nakon jedne dobre akcije odlično se snašao golman gostiju koji je “pokupio” loptu. U devetoj minuti odbrana gostiju je na vrijeme spriječila da Sušić proigra Hodžića i tako ugrozi njihov gol.

Poslije vrlo ofanzivnog ulaska Tuzla Cityja u susret “probudili” su se i gosti iz Širokog Brijega. U 16. minuti Mamić je šutirao glavom, ali lopta odlazi preko gola. Nakon što je u 21. minuti Bihorac šutirao, a golman gostiju odbranio njegov udarac, Široki Brijeg je imao dvije odlične prilike. Najprije u 22. minuti Kpan šutira sa 15-ak metara, ali loptu hvata golman domaćih a zatim u 24. minuti Mamić sa nekoliko metara šutira glavom, ali golman domaćih je ponovo siguran.

U 27. minuti vidjeli smo dobar udarac Delimeđca kojeg je odbranio golman gostiju, ali minutu poslije je bio nemoćan. Mehanović je uzeo jednu loptu, šutirao sa preko 40 metara i eurogolom matirao Tomića za 1:0.

Delimeđac se ponovo našao u dobroj prilici, u 33. minuti, ali njegov udarac brani golman gostiju, da bi u 41. minuti vidjeli jednu spornu situaciju. Prusina je odlično šutirao, lopta udara u prečku i,po mišljenju sudija, odbija se od linije. Gosti su žestoko protestovali smatrajući da je lopta cijelim obimom prešla liniju te da su oštećeni za pogodak. U slici ispod procijenite sami spornu situaciju.

Međutim, kada im to nije uspjelo u 41. minuti, do pogotka su došli u 44. minuti. Kuprešak je šutirao sa 15 metara, lopta se odbija od Bihorca i vara golmana domaće ekipe, te odlazi u gol za 1:1. To je bilo sve što smo vidjeli u prvih 45 minuta.

Prvu priliku u drugom poluvremenu bilježimo u 49. minuti kada je Mašović šutirao sa preko 20 metara, ali golman gostiju sigurno brani. U 53. minuti vidjeli smo i prvu priliku za goste u drugom poluvremenu. Chinedu je pokušao “makazicama”, ali lopta odlazi preko gola.

U 60. minuti Mehanović je odlično proigrao Pantelića ali u posljednjem trenutku odbrana gostiju čisti opasnost ispred svoga gola. U 68. minuti je i Nukić, nakon jednog solo prodora, pokušao uposliti Pantelića, ali bez uspjeha.

Domaći dolaze do novog vodstva u 70. minuti. Nakon što je u šesnaestercu gostiju oboren Mehanović, Dragan Petrović dosuđuje penal kojeg uspješno realizuje Nukić za 2:1.

Upravo je Nukić i jedini koji je zaradio žuti karton na ovome susretu, u 73. minuti, nakon što je oštro faulirao Prusinu.

Nakon što su domaći ponovo došli u vodstvo igra se uglavnom smirila, igralo se između dva šesnaesterca i bez većih prilika.

Tek u prvoj minuti nadoknade vremena, od četiri koliko je bilo, bilježimo dobar udarac Mehanovića iz slobodnog udarca, ali golman gostiju brani njegov šut.

I kada se očekivao kraj utakmice, domaći dolaze do novog pogotka i ovjere veoma važne pobjede u borbi za opstanak. Mehanović je šutirao a lopta se odbija do Karjaševića kojem nije bilo teško da je pospremi u mrežu za konačnih 3:1 i veliko slavlje ekipe Tuzla Cityja.

Tuzla City će u narednom kolu gostovati GOŠK-u u vrlo važnoj utakmici u borbi za opstanak, dok će Široki Brijeg ugostiti Igman.

Večeras od 20:30 na rasporedu je i utakmica između Borca i Sloge Meridian na “Gradskom stadionu” u Banjoj Luci.

WWin liga Bosne i Hercegovine, 26. kolo:

Tuzla City 3:1 Široki Brijeg (Mehanović 28’, Nukić (p) 71’, Karjašević 90+3’ – Kuprešak 44’)

Stadion: Stadion “Tušanj” (Tuzla). Sudija: Dragan Petrović. Pomoćne sudije: Davor Beljo, Dejan Stjepanović. Žuti kartoni: Nukić (Tuzla City)

TUZLA CITY: Abdulahović, Nikić, Bihorac (Redžić), Delimeđac (Karjašević), Šukilović, Mehanović, Pantelić (Garčević), Hodžić (Osmić), Mašović (Nukić), Sušić, Ćosić.

ŠIROKI BRIJEG: Tomić Tomislav Adolf, Pranjić, Mužek, Prusina, Mašić, Chinedu (Lukić), Kpan (Benić), Mamić (Matić), Musa, Ćavar (Barišić), Kuprešak (Bagarić).

(Scsport / NAP)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.