13.4.2024. 17:05
0
Poluvrijeme mostarskog derbija: Golom Marija Ćužea Zrinjski vodi protiv Veleža, Guliashvili pogodio stativu
Igra se utakmica 26. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Veleža pod Bijelim Brijegom. U mostarskom derbiju nakon prvih 45 minuta ”Plemići” vode rezultatom 1:0.

Jedini pogodak postigao je Mario Ćuže u 9. minuti. Nakon izvedenog prekršaja glavom mu je asistirao Šunjić, a pogodio je sa nekoliko metara, potpuno neometan.

Domaći su odmah krenuli agresivno i već u prvoj minuti Bilbija se našao u dobroj prilici, ali je njegov šut izblokiran. Golami je dobro reagovao.

Plemići su pritiskali posljednji bedem Rođenih. To su konkretizirali u 9. minuti. Nakon prekršaja koji je izborio Memija, lopta je ubačena u šesnaesterac Veleža, Šunjić je spustio loptu glavom za Ćužea – koji matira Hadžikića za 1:0. Nekoliko minuta poslije kapiten Veleža Nermin Haskić dobro je šutirao glavom, ali je bio neprecizan.

U 20. minuti Čaić je nagazio Bradarića koji je četiri minute poslije zbog ovog starta morao napustiti teren. Zamijenio ga je Tomislav Kiš.

U gradu na Neretvi bilo je 29 stepeni pa je u 30. minuti glavni sudija Irfan Peljto prekinuo ovaj dvoboj kako bi se osvježili igrači.

U drugom dijelu prvog poluvremena najčešće se igralo između dva šesnaesterca. Igrao se 37. minut kada je Čaić dobro probio po lijevoj strani, ali je u ključnim trenucima loše reagovao i šansa je otiša u nepovrat. Haskić je pomalo ljutito pokazivao pomenutom igraču Veleža gdje je trebao dodati loptu.

U 42. minuti Guliasvili je pogodio stativu iz slobodnog udarca. Ostalo je 1:0.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.