13.4.2024. 18:04
0
Premijer liga BiH: Zrinjskom pripao mostarski derbi
Fudbaleri Zrinjskog savladali su Velež u 26. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine koji je odigran danas na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Aktuelni prvak slavio je sa 1:0 i tako nastavio potjeru za liderom Borcem, kojem je sada opet prišao na sedam bodova zaostatka.

Zrinjski je poveo u 9. minuti, a strijelac je bio Mario Ćuže. Nakon prekida ostao je zaboravljen na petercu, šutirao je iz prve i loptu pospremio u mrežu.

No, sredinom prvog poluvremena domaći su se suočili sa velikim problemom. Teren je zbog povrede morao napustiti Filip Fradarić, koji se povrijedio u jednom duelu sa Vitom Čaićem.

Bivši hrvatski reprezentativac faulirao je igrača Veleža, a Čaić ga je nagazio u padu. Nakon ukazane pomoći Bradarić je nastavio meč, ali nedugo potom, u 25. minuti morao je napustiti teren, a umjesto njega ušao je Tomislav Kiš.

Izlazak Bradarića bio je veliki hendikep za Zrinjski, jer je ovaj fudbaler u posljednje vrijeme igrao sjajno, a sa podizanjem njegove forme, proigrao je i Zrinjski...

Velež je do kraja poluvremena preuzeo inicijativu, a Rođeni su najbolju priliku imali preko Guliashvilija, koji je iz slobodnjaka pogodio stativu.

Otvaranje nastavka meča pripalo je Zrinjskom, koji je u uvodnim minutama imao dvije sjajne prilike, no rezultat se nije mijenjao.

Na drugoj strani Velež je preko Čaića postigao gol u 51. minuti, ali je sudija Senad Ibrišimbegović označio ofsajd, a Peljto je pogodak poništio.

Gosti su u 68. minuti ponovo pogodili okvir gola, a ovaj put rezervista Emir Halilović zatresao je stativu.

Dvije minute kasnije Zrinjski je mogao riješiti pitanje pobjednika, ali je Hadžikić odbranio zicere Malekinušiću i Kišu.

U 90. minuti Hadžikić je skinuo zicer i Tičinoviću. 

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.