16.4.2024. 19:24
1
Milošević nakon napuštanja klupe Zmajeva: "Ovo je najbolja odluka za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Nisam želio da ostanem ako nemam apsolutnu podršku"
FOTO: n/fsbih
Savo Milošević više nije selektor Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, potvrdili su iz FSBiH.

Nakon isteka ugovora ovog stručnjaka sa FSBiH, Milošević prestaje biti selektor naše najbolje selekcije.

- Jučer sam bio sa predsjednikom FSBiH i mislim da je situacija komplikovana. Mislim da ne bi bilo mira za reprezentaciju i sigurno da je ovo najbolja odluka za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Nisam želio da ostanem ako nemam apsolutnu podršku. Želio sam da pomognem, ali koliko sam pomogao ne znam to je na drugima da sude.

Neću da budem negdje što nema smisla i nekog napretka. Suštinski je to moja odluka i sve je prošlo maksimalno korektno sa obje strane. Imao sam maksimalnu podršku svih šest mjeseci od strane svih iz Saveza i mislim da smo zbog toga bili blizu - rekao je Milošević za Sportske.ba, pa nastavio:

- Ja sam osjetio da ne bi bilo mira. Ja mislim da je ova ekipa dohvatila svoj trenutni vrhunac. Mi smo postigli jedan dobar nivo za duel protiv Ukrajine. Ovo je dobra grupa i mislim da naredne dvije godine ne treba insistirati na rezultatu. Jer za dvije godine uz dosta mladih igrača se može napraviti dobar i jak tim. To zahtjeva vrijeme i mir. 

Ovdje je svaki negativan rezultat pakao i tu dođepolitička konotacija i sve. Ovdje su mnogo komplikovanije stvari nego u drugim Savezu - rekao je Milošević.

Sada već bivši selektor Zmajeva imao je riječi hvale za reprezentativce BiH.

- Moja sreća kao selektora je bila da sam kao kapitena imao Edina Džeku. Svi su fenomenalni momci i lako se dogovoriti sa njima jer su veliki favoriti. ne bih samo govorio o Džeki, već o Pjaniću i Kolašincu koji su također naši kapiteni. Imao sam tri fenomenalne ličnosti, ljudi na svom mjestu, vrhunski profesionalci koji su meni bili velika pomoć i veliko olakšanje da i ja pokušam nešto da napravim. Od igrača koji dolaze, očekujem velike stvari i ne sumnjam da ostaju momci poput Dedića, Demirovića, i posebno govorio o Ivanu Bašiću koji ima karakter i srce lidera.

Ima dosta momaka koji imaju solidan staž, poput Ahmedhodžića, Hadžikadunića i ostalih koji su pokazali da mogu na ozbiljnom nivou da pokažu. Hajradinović može da da mnogo još reprezentaciji, pa i za Rahmanovića koji ima ozbiljan kvalitet i on može jako ozbiljno da igra. To je jedna baza i kostur reprezentacije, koji bi uz tri-četiri klinca mogli biti odlični. Jako je bitan njihov karakter, jer su svi zaista odlični momci - dodao je Milošević.

Reprezentaciju je preuzeo u septembru 2023. godine, te je Zmajeve sa klupe predvodio u završnici kvalifikacija i u utakmici baraža za EURO 2024 protiv Ukrajine, nakon koje naš tim nije uspio da ostvari plasman na veliko takmičenje.

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.