29.4.2024. 21:55
0
Ancelotti uoči Bayerna: Malo vas je ovdje koji su vjerovali da ću držati ovu presicu
"Malo vas je ovdje koji su vjerovali da ću držati ovu presicu, ali uspjeli smo", rekao je Carlo Ancelotti na početku konferencije za medije, na kojoj je najavio utakmicu Real Madrida i Bayerna, koja je na rasporedu sutra od 21 sat na Allianz Areni u Münchenu.

- Prošlost nam ostaje u lijepom sjećanju, ali sutra će biti druga priča. Bit će to prva utakmica polufinala. Samouvjereni smo, ali igramo protiv jakog protivnika. Prvenstveno smo sretni što smo tu, a nadamo se i da ćemo opet igrati finale. Čeka nas 180 minuta, a ne 90, rekao je Ancelotti.

- Snažni su u tranziciji i imaju jako brze igrače. Mogu igrati na više načina. Obje ekipe su takve da nemaju jasan identitet, već mogu igrati fudbal ovisno o potrebi u tom trenutku.

Real nikad nije podcijenjen u ovom takmičenju. Svi znaju što može. Osjećamo puno poštovanja koje dolazi od svih u takmičenju, dodao je Ancelotti.

- Imamo puno samopouzdanja, ali i poštovanja za Bayern. Nemaju sjajnu sezonu u Bundesligi, ali su odigrali spektakularan dvomeč protiv Arsenala. Jaka su ekipa u Evropi. Moramo uzeti u obzir historiju klubova u Ligi prvaka, to isto nešto znači, zaključio je trener Reala.

(Ajdin B.)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.