4.12.2020. 8:09
0
Pogledajte kakve nas danas izmjene u režimu saobraćaja očekuju
Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz Bosnu, Vrbas, Lašvu i Drinu. Saobraća se po mokrom kolovozu, dok na putu Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar upozorava se na izraženu poledicu. Skreće se pažnja i na učestale odrone i savjetuje opreznija vožnja.

Zbog oborenih stabala u prekidu je saobraćanje na putu Banja Luka-Bronzani Majdan (u mjestu Jankovića brda), dok se otežano saobraća na putu Banja Luka-Kola (od Nule prema Kolima).

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, tokom dana, saobraća se na putevima: Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Sarajevo-Tuzla, Jajce-Crna Rijeka (most preko jezera Bočac), Čitluk-Međugorje (crna tačka Potpolje), Klašnice-Laktaši,  Drvar-Bosansko Grahovo, Pelagićevo-Srebrenik, Rogatica-Ustiprača i Livno-Kamensko.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. 

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-1.8 - Pelagićevo-Srebrenik (Blaževac), zbog izvođenja deminerskih radova u vremenu od 07:00 do 17:00 sati, dolazi do polusatnih obustava saobraćaja uz 15- minutno propuštanje vozila.

Pelagićevo-Srebrenik (Špionica), zbog radova na mostu preko rijeke Velika Tinja saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

M-5 - Ključ-Mrkonjić Grad, saobraćaj se zbog radova u tunelu Dragoraj povremeno obustavlja radnim danima, a za vrijeme obustave saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.  

Izačić-Bihać (Kamenica-Bedem), saobraćaj je zbog radova obustavljen i preusmjeren kroz gradske ulice.

Bihać-Ripač (Pritoka), zbog radova na izgradnji pješačke staze saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Vitez-Travnik, zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Bile saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Gromiljak-Blažuj (Han Ploča-Kobiljača), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično uz povremene kraće obustave.

Rogatica-Ustiprača, u toku su radovi na sanaciji tunela Brčigovo, zbog čega se saobraća usporeno.

M-6.1 - Bosansko Grahovo-Resanovci, zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Korane, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Posušje-Široki Brijeg, zbog radova u mjestu Vranići, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

M-14.1 - Pelagićevo-Gradačac (Turić), zbog izvođenja deminerskih radova u vremenu od 08:15 do 15:05 sati radnim danima, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

M-14.2 - Drvar-Bosansko Grahovo (Resanovci), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično. 

M-15 - Šuica-Tomislavgrad (u naselju Šuica), zbog radova od 07 do 17 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M-16 - Klašnice-Laktaši , zbog radova na izgradnji kružnog toka u Laktašima saobraćaj je obustavljen. Putnička vozila preusmjeravaju se na obilaznice u neposrednoj blizini, dok se teretna vozila (osim vozila dostave ) preusmjeravaju na autoput.

Livno- Šuica (Stežanj- Trivunova krivina), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično uz moguće povremene kraće obustave.

Livno-Kamensko, zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).

M-16.2 - Gračac (Prozor), zbog radova na izgradnji pješačke staze saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Prozor-Jablanica Zbog radova u tunelu Jasen putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se  teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Jajce-Crna Rijeka, zbog radova na mostu preko jezera Bočac saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

M-17 - Buna-Tasovčići, zbog izgradnje mosta Počitelj saobraća se usporeno.

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraća se usporeno u zoni izvođenja radova.

Petlja Blatuša kod Zenice, zbog radova na sanaciji mosta na petlji Blatuša za saobraćaj  je zatvorena traka za ulaz u Zenicu iz pravca Doboja. Saobraćaj je preusmjeren na privremene kružne tokove.

M-17.4 - Čitluk-Međugorje-Ljubuški (crna tačka Potpolje) zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-18 - Olovo-Kladanj, zbog radova na mostu preko rijeke Stupčanice u Olovskim Lukama vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Stupari-Živinice, zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se usporeno, jednom trakom.

Živinice-Šićki Brod, u naselju Husino izvode se radovi svakim danom (osim nedjelje), saobraća se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila. 

Sarajevo-Trnovo, zbog radova na izgradnji MHE Krupac na rijeci Željeznici, saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

M-19.2 - Kladanj-Vlasenica (u Turalićima, most preko potoka Jezernica) sanacioni radovi, u funkciji je obilaznica u neposrednoj blizini-naizmjenično propuštanje vozila.

REGIONALNI PUTEVI

R-425a Zvirovići-Gornji Trebižat, zbog radova na izgradnji autoputa, na raskrsnici autoputa i regionalnog puta u mjestu Zvirovići saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R-426 Hutovo-Ravno (Velja Međa-Trnčina), zbog izvođenja radova saobraća se jednom trakom naizmjenično uz moguće povremene obustave.

R-448 Goražde, zbog radova na mostu preko rijeke Drine obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave putnička vozila, kao i teretna vozila do 7,5 tona, preusmjerit će se na most Alije Izetbegovića, dok će vozila teža od 7.5 tona usmjeravati ulicama Alije Hodžića i Maršala Tita, a u suprotnom smjeru ulicama Mehe Drljevića-Kulina bana i Alije Hodžića.

R-458 Površnica-Lopare-Čelić, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na put Lopare-Priboj-Banj Brdo.

R-466 Ćatići-Kraljeva Sutjeska (Mehorići), zbog radova na mostu preko rijeke Trstionice obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na dionicu Kakanj-Tršće-Ponijeri.

KANTON SARAJEVO

- Zbog sanacionih radova etapno se obustavlja saobraćaj od 07 do 18 sati u ulici Čobanija.

- Zbog sanacionih radova obustavlja se saobraćaj od 09 do 13 sati u ulici Čadordžina.

- Zbog izvođenja radova na izgradnji isključne trake za industrijsku zonu na Zapadnom prilazu gradu (smjer Ilidža-Blažuj), u vremenu od 07 do 17 sati,  saobraća se usporeno, jednom trakom.

- Zbog izvođenja sanacionih radova, dolazi do etapnih obustava saobraćaja u ulici Gorica u vremenu od 08 do 16 sati. 

- Zbog sanacionih radova u vremenu od 07 do 18 sati dolazi do etapnih obustava saobraćaja u ulicama: Ašikovac, Kartal i Šejh Mehmedova.

- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Dženetića čikma, Željeznička, Humska, Skenderpašina, Zmaja od Bosne, Malta, Ložionička, Zaima Šarca, Hadžibešireva, Budakovići, Mandrina, Kartal Gornji, Kartal Donji, Gornja Breka, Avde Palića, Mehmeda Handžića, Lepenička, Kolodvorska, Nusreta Šišića Dede, Ivana Cankara, Branilaca Šipa, Džemala Bijedića (kod br.202), Džemala Bijedića (od IX do VII transferzale),  Bulevar Meše Selimovića (uz tramvajsko stajališta  Otoka), Čobanija i Hamdije Kreševljaković.

Iz BIHAMK-a podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.