23.6.2023. 22:46
0
Narandžasto upozorenje zbog mogućih jakih pljuskova tokom noći
Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje zbog mogućih jakih pljuskova praćenih grmljavinom i moguće pojave grada na području širom Bosne.

Upozorenje je izdato od večeras do ranih jutarnjih sati.

"Uz obilnije pljuskove može pasti od 20 do 40 litara kiše po metru kvadratnom, praćeno jakim udarima vjetra. Lokalno će padati grad", navode iz FHZ-a.

Nadležni Zavod preporučuje provedbu standardnih mjera Svjetske meteorološke organizacije za ovakvu situaciju.

"Budite spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu. Plavljenje imovine i saobraćajnih mreža su mogući. Poremećaj u snabdijevanju električnom energijom, vodom i u komunikacijama je moguć. Može biti potrebna manja evakuacija. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode", poručili su iz FHZ-a.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.