4.8.2023. 17:46
0
Važna poruka građanima: "Pripremite se na nevrijeme, isključite kućanske aparate i sklonite stvari sa balkona"
Profesionalna vatrogasna jedinica Mostar pozvala je u petak građane da se pripreme na potencijalno nevrijeme koje ovaj grad može zadesiti tokom sutrašnjeg dana.

“Krupne stvari koje vam se nalaze na balkonu, dvorištu, terasi unesite na sigurno mjesto. U slučaju nevremena i grmljavine isključite iz struje sve kućanske aparate i punjače od mobitela. Za neželjene situacije za koje se nadamo da neće biti samo zovnite na 123”, napisali su na internetskoj stranici.

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narančasto upozorenje zbog jakih lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom i jakim udarima vjetra, a lokalno je moguća i pojava tuče. Kako su naveli, nevrijeme se očekuje širom zemlje danas od 14 sati do sutra u 15 sati.

Još su napomenuli da uz jači pljusak može pasti 15 do 30 litara kiše po metru kvadratnom te da bi udari vjetra mogli biti od 50 do 70 kilometara na sat.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.