27.11.2023. 17:32
0
Početak decembra donosi neobično vrijeme: Sladić najavio totalni "rollercoaster"
Prije nekoliko dana snijeg je zabijelio širom Bosne i Hercegovine. Doduše ne u toliko velikim količinama, ali su uz njega stigle i izrazito niske temperature.

U utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

Slično će biti i u srijedu i četvrtak. U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa jutarnjim temperaturama između -3 i 2°C, na jugu od 3 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.

U četvrtak novo naoblačenje sa jugozapada koje bi u poslijepodnevnim i večernjim satima uslovilo kišu na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu do 11°C.

Međutim, kada je riječ o početku decembra, možemo očekivati nešto neobično. Zapravo, totalno obrt u temperaturama. Barem prema prognozama Nedima Sladića. Možda se zimoljupcima ovo neće svidjeti, ali 1. decembra nas očekuju temperature skoro do 20 °C.

- Proljeće je 01. u decembru sa skoro 20 °C. S jakim jugom, dakako - ponovo pad za vikend izgledan. Kratkotrajno, doduše. Kakav rollercoaster u svega 96 sati, napisao je Sladić na svojoj Facebook stranici.



(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.