25.8.2021. 20:27
0
"Došao sam u najbolju ligu u Evropi, trener me vidi kao lidera ekipe. Bio sam najbolji igrač do 16 godina u Evropi i sada imam opet taj osjećaj"
Džanan Musa je ovog ljeta napustio ekipu Anadolu Efesa i pojačao španski Breogan Lugo. Bh. košarkaš je danas predstavljen zvanično pred medijima, a nešto ranije je objavljeno da će upravo on biti kapiten ovog kluba u ACB ligi.

“Nevjerovatan je osjećaj doći ovdje i preuzeti odgovornost. Jako sam zadovoljan sa saigračima i ekipom i počastvovan sam da radim s ovakvim trenerima u organizaciji. Sretan sam da sam dobio piliku da predvodim ove momke kao lider i nadam se velikim stvarima u narednoj sezoni”, rekao je Musa i osvrnuo se na roster svog novog tima:

“Mislim da imamo cijeli tim pun igrača na superstar nivou. Važno je da svi pokažemo da igramo za tim i da budemo taj superstar tim. Trebamo staviti tim iznad bilo kojeg pojedinca. Jedva čekam da zaigram ispred navijača koji me također vide kao lidera ekipe.”
Musa je odigrao prije nekoliko dana prijateljski susret protiv Bilbao, a upravo je tada predvodio Breogan sa 19 poena do pobjede sa 88:57.

“Ekipa je odigrala odličnu tu utakmicu. Igrali smo jaku cijeli susret i nije slučajna pobjeda sa 30 razlike. Bilbau je falilo par igrača, ali mi smo bili jako motivisani i željeli smo početi sezonu snažno”, zaključio je Musa.

Bh. košarkaš je dobio pitanje i o treneru Breogana, Javieru Munozi.

“Doveden sam da budem lider i preuzet ću odgovornost. Pričao sam s trenerom i on želi to od mene. Želi da im prenesem svoje iskustvo i dajem savjete. Imamo sjajan odnos do sada i on zaista radi odličan posao. Sretan sam što imam takvog trenera”, rekao je Musa o Javieru Munozi koji se nalazi na klupi ovog tima.

Također, Musa je otkrio kako je došlo do saradnje.

“Pričao sam sa Miškom Ražnatovićem i rekli smo da imam tri dana za odluku, ali odluka je pala prvog dana. Prilika da budem lider je nevjerovatna za mene i počastvovan sam da sam dio ove ekipe”, rekao je Musa i osvrnuo se na svoje veliko samopouzdanje:

“Osjećam se nevjerovatno sada, vratilo mi se samopouzdanje. Bio sam najbolji igrač do 16 godina u Evropi i sada imam opet taj osjećaj. Mislim da ću to pokazati na parketu i da mogu pomoći ekipi da ovo bude dobra sezona.”

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.